En elektriker fikser ikke tenner! Da fikser han heller ikke problemer vedrørende hundeatferd!

Det har nå gått ganske lang tid siden jeg postet et innlegg her. De enkle grunnene til det er Boris og LIVET. Boris har vær en prøvelse, det skal jeg ikke legge skul på. Han hopper og styrer og biter oss i armene. Uansett hva vi gjør, så virker det som at han bare blir verre. Det går mest ut over min kjære samboer. Selvsagt gjør han det på meg også, men det er ikke like ille. Det er verst på tur. Slipper vi han løs, så tar det av. Han mister hodet og starter å hoppe etter alt han kan få tak i. Han blir supergira og veldig leken. Han vet rett og slett ikke hva han skal gjøre med seg selv, så han gjør det første han kommer på. Hvilket er å leke med oss. Vi har til nå bare forsøkt å holde han fast, men for meg virker det som at det bare gjør alt vondt verre. Vi har selvsagt vært i kontakt med fagfolk og innretter oss etter råd vi får derifra. Det vi har fått beskjed om å gjøre når han holder på slik, er å bare holde han fast slik vi har gjort til nå.

 

 

Instruktør, hundetrener og adferds rådgiveren vi har forhørt oss med har konstatert at det er null aggresjon inne i bilde. Til tider har vi vært ekstremt bekymret for akkurat dette, så jeg ble skikkelig lettet når noen som virkelig har studert aggresjon hos hunder, konstaterte at det ikke var tilfellet. Boris er bare veldig lett antennelig. Han går fra 0 til 100 på under 1 sekund. Superslitsomt! Men hva kan man forvente når vi velger å skaffe oss en Boxer. Det som kjennetegner Boxere er jo at de er energiske, impulsive og selvsikre hunder. Samtidig er de også kjent for å være gode familiehunder som går godt overens med barn. Jeg er ikke sikker på hvordan dette henger sammen, i og med at jeg ikke har barn selv, men…. Slik er det!

 

Uansett, med bakgrunn i min forkjærlighet og research om rasen så forventet jeg MYE HUND. Men jeg trodde liksom ikke at dette skulle bli et problem. Jeg er jo så på med treningen og får mye av livet mitt til å handle om Boris. Jeg kan ikke se for meg en hverdag uten hund. Det er hund og friluftsliv jeg driver med på fritiden. Hadde jeg kunne jobbet med hund på fulltid så hadde jeg gjort det, men jeg har ikke akkurat utdanning til det. Jeg er økonom og selvstendig næringsdrivende. Jeg jobber med administrative oppgaver, mva, skatt og ERP-systemer. På grunn av min stillesittende / stillestående (har ikke ro i ræva til å sitte å jobbe, så jeg står) så er det ekstremt herlig å kunne komme meg ut å trene hund. Det som er så hjerteskjærende er når jeg ser at vi får dette problemet med Boris, selv om jeg har trent mye med han. Det gjør meg skikkelig lei meg. Jeg tar det selvsagt skikkelig personlig, når jeg ser Boris holde på slik. Jeg legger såååååååå mye tid og energi inn i han. Også bare……JAH… Holder han på slik han gjør. Hopper og GRÆBBER tak i jakkearmene våre på tur. Jeg vill bare trene på innkalling som en normal hundeeier. Ikke slite med at han ikke vil slippe tak i oss, når vi slipper han løs.

 

Dessverre, så er jeg en person som bryr meg litt for mye om hva andre mener. Fordi vi bor i byen, så møter vi på folk med MANGE meninger og råd. Vi trenger ikke meninger fra en tilfeldig forbipasserende. Og for ikke å snakke om alle blikkene folk sender uten å kanskje tenke over det. Folk kjører saktere forbi. Ser ut vinduet. Stopper og peker. Jeg blir så oppgitt. Det er jo litt flaut når en 20 kilos hund står og river i jakkearmen. Han river og sliter og knurrer til tider. Han kan for andre, se skikkelig skummel ut. Vi vet jo at han ikke er det, men…… du skjønner. Det er flaut og fortvilende.  Heldigvis stopper han dersom noe annet distraherer han. Eksempelvis en forbipasserende, en rar lyd eller lignende. Men det er ikke alltid. Han blir bare mer og mer vant med omgivelsene i byen, så han ignorerer bare folk mer og mer. Jeg vet ikke om jeg skal bli glad eller fortvilt over at han ignorerer andre folk. Det er jo bra at han stopper med tullet, men samtidig. Med en eneste gang vi forsøker å forsterke god adferd, så virker det som at han tar det som et signal om å fortsette leken med oss. Da stirrer jo folk bare enda mer på oss. Fordi stirringen fra folk noen ganger blir så intens så har jeg måttet si ifra noen ganger. Jeg greier selvsagt ikke konsentrere meg om Boris, når noen står å visker og tisker og stirrer på oss 5 menter unna.

Her kommer et tips. Dersom folk stirrer: Vink eller si «hei»! Da forsvinner de fort. Jeg tror ikke folk tenker over at de stirrer av og til. Jeg har merket at veldig mange blir satt ut når jeg velger å vinke. Det virker neste som at de tror at jeg ikke ser dem. Haha. Ingen vil selvsagt komme bort når Boris holder på slik at gjør. Når de oppdager at jeg har sett de, så fordufter de selvsagt veldig fort. Det er godt mulig at de blir litt ukomfortable, men det driter jeg i. Jeg orker virkelig ikke at folk skal stå å stirre når vi plages.

 

Heldigvis har jeg det siste året begynt å, beklager ordtrykket, «gi litt mer fan». Da særlig når det gjelder folk jeg ikke kjenner. Det som ennå er veldig vanskelig er å «gi fan» når familie og venner skal komme med kommentarer og råd. Det har dessverre hendt at jeg har måttet fortalt familie at vi kun tar imot råd fra folk med utdanning innenfor hund og hundeatferd. Sa responderer de gjerne med fraser som de under;

«Ååååå, men vi har hatt fem hunder samtidig, så jeg vet hva jeg snakker om»

«Jeg er vokst opp med hund, så jeg har erfaring»

«Jeg har hatt en stor hund, han var sååååå snill og jeg gjorde dette»

«Dere må lære hunden å tåle ALT»

«Hvorfor har dere valgt en så stor hund?»

«Han virker aggressiv, har dere snakket med noen profesjonelle?»

«Han biter deg jo, det må være noe galt med han.»

«Han er en stor og skummel hund. Sjekk den kjeven.»

«Dere burde……

 

BLA BLA BLA!!

Jeg får bare lyst å skrike «GI FAN!»

Jeg blir så irritert og frustrert. Selvsagt kommer alle råd fra familie og venner bare fra et godt sted. De ønsker bare å hjelpe. Det skjønner jeg veldig godt. Men!!!

Det hjelper ikke å fortelle oss om alt vi gjør feil, hvor flink deres hund var eller hvor stort problem Boris er. Og en ting: Hvorfor tror alle som har hatt eller har hund at de er verdensmestere. Hundene deres kan umulig være feilfri. Og om de skulle være veldig rolig og lydig, hvordan vet denne personen at det de gjorde vill fungere på Boris. Det kjenner ikke Boris. De har ikke utdanning innenfor hundeatferd. En annen sak hadde vært dersom rådene kom fra en person med en livslang erfaring med Boxer. Da lukker jeg opp ørene og lytter til hva de har å si. De har nok noen triks i ermene og kjenner nok til rasetypiske utfordringer. Samt løsninger som muligens kan fungere. Vi har vært så heldig å ha noen sånne folk i livene våre. Fra disse personen har vi bare fått beskjed om å holde ut og være konsekvent med rådet vi fikk fra adferds rådgiveren vi har forhørt oss med. Det er akkurat den typen støtte vi trenger. Noen som forstår rasen, forstår frustrasjonen og forholder seg til de som kan det.

 

Før jeg rekker å skrive en hel bok om min frustrasjon vedrørende Boris og folk, så tror jeg at jeg skal avrunde innlegget. Det er ikke å legge skul på. Vi har utfordringer med Boris. Utfordringer vi jobber med hver eneste dag. Vi forholder oss til folk med kompetanse innenfor hundeatferd og livslang erfaring med Boxer-hunden. Vi setter veldig stor pris på at folk rundt oss bryr seg om hvordan det går med oss og Boris, men vi ser helst at folk ikke kommer med råd i hytt og gevær. Vi vet det kommer fra et godt sted, men det som hjelper for din hund vil kanskje ikke hjelpe Boris. Vill vi ha råd, så spør vi. Boris er en nøtt bare fagfolk kan hjelpe oss å knekke. La meg si det slik; Du ber eksempelvis ikke en elektriker om å fikse et hull i en tann. Så hvorfor skulle jeg spørre den samme elektrikeren om råd vedrørende hundeatferd?

 

SNAKKES i neste innlegg 🙂

1 kommentar

    1. After a number of failed attempts by several hackers to recover my assets, Spyhost Cyber Security Service enhanced me to do so. I had lost my BTC and USDT to a well-organized crypto trading fraud circle, and I had almost given up optimism. Afterwards, through a deep research I came across Spyhost Cyber Security Company with numerous positive ratings. When I had to contact SPYHOST , they were happy to support me the same day and it took them 72 hours to return my assets. It was fantastic, and I can’t even put into words how I felt. I am so grateful for their well equipped team of tech/ hack geniuses that I have rivers of joy in my eyes. I will always be in your debt. SPYHOST gets my expert BTC recovery advice. For proper service contact them directly at :Email:Spyhost@cyberdude .com

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg