Boris trener en LEDER og IKKE en SJEF!

Etter onsdagens valpekurs har jeg tenkt mye på det med kontakten mellom meg og Boris. Jeg har selvsagt skjønt at det er viktig å ha en god kontakt, men enda viktigere er det kanskje med Boris. Tidligere la jeg fram problemstillingen vi har med at Boris hopper og biter etter oss når han kjeder seg, eventuelt er overstimulert. Kontakt har vist seg å være svaret på utfordringen. Det jeg har sett er nemlig at dette tullet han driver med går hardere ut over min samboer enn meg selv. Han trener nemlig ikke like mye med Boris som jeg gjør. Antagelig er nok det min egen feil. Hundetrening er min lidenskap og hobby, så jeg bruker selvsagt mye av fritiden min på det. Hva min kjære angår, så har han nok et helt annet forhold til hundetrening. Han sitter gjerne og ser på eller gjør noe helt annet mens jeg holder på. Det gjør meg ingenting, men konsekvensen av dette ser vi på Boris. Vi begge merker at Boris hører myyyye bedre på meg enn på han.

Han sier det ikke gjør noe for han at jeg tar styringen, og at hundetrening ikke er hans greie meeeeen… Jeg tror nok det må bli hans greie om vi skal få bort den tullfæren hans. Noe som er så fint, er at vi fikk tips om noen veldig enkle øvelser, som bygger på akkurat dette med kontakt, på valpekurset. Øvelser som min kjære fint kan gjøre litt nå og da på dagen. Jeg vet at han ikke kommer til å være like entusiastisk i hundetreningen slik som meg selv. Og det er greit!! Vi er forskjellig. Alle kan ikke være hundetrenere, men vi alle må gjøre en innsats for å gi hunden det livet den trenger og fortjener.

 

Du leste sikkert overskriften kan jeg tro. Boris trenger en leder og ikke en sjef. Det jeg legger i det er at jeg som eier skal legge til rette for at Boris lykkes. Min oppgave er med det å forsterke positiv atferd og jobber proaktivt for å forhindre dårlig atferd. Når jeg sier jobbe proaktivt for å forhindre dårlig atferd, så innebærer det at jeg tar tak i problemet før det oppstår. Nå har vi merket at Boris hopper og biter etter jakkearmer ol. Da er det på sin plass at vi NÅH går inn og forsterker den positive atferden vi ønsker han skal gjøre i stedet. Eksempelvis er det og foretrekk at han setter seg ned i skogen og går på plassen sin når han er hjemme. Selvsagt får vi ikke til dette dersom Boris ikke har kontakt med oss. Jeg ser på hundetrening som å bygge et hus. Vet rar sammenligning, men… uansett. Når du bygger et hus må du starte med grunnmuren. I vårt tilfelle er det kontakt. Dropper man dette steget, og bare kjører på videre, så vil huset falle til slutt. Jeg kan jobbe så mye jeg vill med at boris skal sitte, ligge, gi lapp, trykke på en knapp, bamse ol. MEN om kontakten ikke er det, så vil han gjøre en repetisjon, før han så kjeder seg og begynner å hoppe og bite etter med. Fordi for han blir jeg bare en leke og ikke en leder. Fordi at jeg har jobbet med denne grunnkontakten med Boris, så går det relativt fort å få kontakt når han ”mister hodet”, men for min kjære!!! Offff!! Jeg får så vondt i meg når jeg ser at Boris ikke responderer like godt. Jeg vet jo hvor glad Glenn er i Boris. Og ikke minst hvor glad Boris er i han. Saken er bare at Boris jah??? MISTER HODET!! Denne grunnmuren, i form av kontakt, er ikke like sterk i deres relasjon. Og akkurat det må vi jobbe med. Jeg må jobbe med meg selv, i form av at jeg lar Glenn trene med Boris. Og Glenn må jobbe med kontakt med Boris. Enkel løsning på et problem som er meget tydelig for samfunnet rundt.

 

På den andre siden. Det er kanskje dumt at jeg skriver dette, men jeg liker at vi har litt utfordringer med han. Jeg liker å ha et problem, for så å løse det til slutt. Man kjenner litt på den mestringsfølelsen. Det uavhengig av om jeg får hjelp fra andre eller ikke. Jeg tenker litt sånn. Hadde det å trene en Boxer vært lett, så hadde alle gjort det. Og det å få hjelp og veiledning fra andre ser jeg på som en styrke. Å innrømme at jeg ikke kan alt var vanskelig for meg før. Jeg slet kanskje med det flink pike syndromet som alle snakker om. Hvilket bare var noe tull. INGEN kan være 100% hele tiden. Og det er ikke jeg heller. Jeg har mine utfordringer med Boris. De er jeg åpen om. Ærlighet varer lengst og gjør at man kommer seg enda lengre. Jeg er så takknemlig for at jeg har flinke folk rundt med som enten kjenner Boxer-rasen eller som jobber med hund på fulltid. Uten de så er jeg ikke sikker på om jeg hadde funnet ut hvordan vi skulle ha løst denne utfordringen.

Så nå fremover skal jeg, Boris og min kjære bare jobbe på. Jobbe på for å gi Boris det livet han fortjener. Et liv hvor han ikke trenger å miste hodet så ofte. Et liv hvor han kan støtte seg enda mer til oss enn hva han gjør den dag i dag. Han trenger hjelp med stresset og vi SKALL hjelpe han. Jeg betaler gjerne store summer for at det skal skje. Penger kommer og går, men det finnes bare en GODGUTT med navn BORIIIIIIS <3

 

SNAKKES i neste innlegg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg